Over Van Wyck
Van Wijck is sinds begin 2017 open en inmiddels een begrip voor vele Maastrichtenaren, studenten, ondernemers, buurtbewoners en toeristen. Bij ons kun je iedere dag tussen 8 en 18 uur terecht voor ontbijt, koffie, lunch, high tea, borrel en take away. Met vrienden, familie, collega’s of in je eentje - om gezellig te kletsen, uit te rusten, een boekje te lezen, zakelijk te overleggen of om iets te vieren.
Wat maakt Van Wijck bijzonder?
Jaap Van Wijck, eigenaar en chef-kok:
“Van Wijck heeft de ontbijtcultuur – vanuit New York, Berlijn en Amsterdam – naar Maastricht gebracht. Bij ons kunnen inwoners én bezoekers van de stad (de hele dag!) heerlijk luxe en uitgebreid ontbijten. Het is een gezellige ontmoetingsplek, waar het puur genieten is van homemade eten en drinken.”
Venne Huisman, werkt als kok en achter de bar:
"Een hoogwaardig product op een laagdrempelige manier aanbieden, dat is de kracht van Van Wijck. De sfeer is open, flexibel en vrij. Er is hier ruimte om jezelf te zijn. En dat levert plezier op en daar draait het om in het leven. En de Van Wijck koffie? Die is écht goed. Als ik een dag niet hoef te werken, mis ik mijn Americano met extra shot espresso..."
Frans Vermeiren, vaste gast:
“Ik heb behoefte om mensen te ontmoeten. Daarom loop ik iedere dag – weer of geen weer – even de stad in en drink ik ergens koffie. Vaak is dat bij Van Wijck. Ik heb iets met het pand. Een groot deel van de tafeltjes staan eigenlijk in de ruime etalage van het voormalig warenhuis Maussen, dat er tot 1981 zat. De sfeer is goed, leuk personeel en Jaap is een top ondernemer, die altijd open staat voor vernieuwing.”
Roderick Ramaekers, leverancier:
“Mijn bedrijf Espressionisme begeleidt met heel veel plezier het private koffielabel en alles wat met koffie te maken heeft bij Van Wijck. Het bijzondere aan werken met Jaap is, dat hij vanaf het begin een voor Maastricht uniek horecaconcept heeft neergezet en daar ook heel goed aan vasthoudt. Ik ben trots op onze samenwerking!”